Rólunk

A Solar Check Energetika Kft. egy 1996-ban alapított, mérnöki és műszaki szakértői tevékenységet végző magyar vállalat. A 2018-as évben tulajdonosváltásra került sor, mely egyben új irányt és víziót adott a cégnek. Elhivatottak vagyunk a megújuló energetika iránt, így a fő célunk, hogy a szaktudásunkkal legtöbbet hozzuk ki a magyarországi napelemes beruházásokból. 

Ennek érdekében felépítettük a megfelelő szakmai kompetenciákat, hogy a magyar szolár piacon magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtsunk az alábbi területeken:

  • Üzemelő PV erőművek napelem diagnosztikája (PR mérés, Hőkamerás vizsgálat)

  • PV projektek előkészítése,

  • PV projektek átvilágítása és finanszírozás szakértői támogatása,

  • PV erőművek engedélyeztetése.

Csapatunk Magyarországon egyedinek számító széleskörű szakmai tudással rendelkezik a napelemes iparágban. A Solar Check Energetika Kft. szakértői a hazai PV üzletág felfutása óta foglalkoznak nagyvállalati környezetben napelemes rendszerek tervezésével és engedélyeztetésével, finanszírozási döntések műszaki és gazdasági támogatásával.

Kulcs képességünk a modern műszaki know-how ismerete mellett a több éves magyarországi engedélyezési és támogatási területen megszerzett tapasztalat.

Napelemparkok Szakmai Napja

2019. február 20-án került megrendezésre a budapesti Lurdy Házban Solar Check EnergetikaTÜV Rheinland és a RENA Solar közös szakmai napja. A rendezvénnyel azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy segítsük a napelempark befektetőket eligazodni a magyar szolár piacon továbbá, hogy rávilágítsunk a naperőművi projektek mely területeire érdemes kiemelt figyelmet szentelni annak érdekében, hogy a befektetés a legnagyobb hozamot produkálja az üzemidő során. A program előadásaiban többek között szó volt a napelemparkok kapcsán felmerülő kockázatok kezeléséről, nem megfelelő termelést felmutató erőművek átvizsgálásáról és a javítási lehetőségekről, naperőművek üzemeltetéséről és karbantartásáról, illetve műszeres diagnosztikai lehetőségekről.

Ipari Napelemparkok Szakmai Napja
Ipari Napelemparkok Szakmai Napja

press to zoom
Ipari Napelemparkok Szakmai Napja
Ipari Napelemparkok Szakmai Napja

press to zoom
Ipari Napelemparkok Szakmai Napja
Ipari Napelemparkok Szakmai Napja

press to zoom
Ipari Napelemparkok Szakmai Napja
Ipari Napelemparkok Szakmai Napja

press to zoom
1/6

A szakmai nap első előadását Nyilas Bálint tartotta a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) képviseletében, beszédében szó esett a szervezet céljairól, a Magyarországon beépített napelemek teljesítményéről, szabályozási problémákról, illetve részletesen beszélt a METÁR támogatási rendszerről.

A második előadó Bogár Attila volt a TÜV Rheinland Üzletfejlesztési Igazgatója volt. Előadásában beszélt a naperőművek kockázatainak minimalizálásáról, kockázatok beazonosításáról, termékminőségről valamint a naperőművek minőségi mutatójáról, a Performance Ratio-ról.

Lovász Attila a RENA Solar ügyvezetője a megfelelő üzemeltetés és karbantartás kérdései mellett kitért a jellemzően előforduló kivitelezési hibákra, amelyek idővel kárt okoznak a beruházónak. A napelemparkok műszaki átvizsgálásának az a célja, hogy a tulajdonos/finanszírozó objektív képet kapjon a naperőmű állapotáról akár adás-vételkor, hitelszerződés aláírása előtt.

A szünet után a Solar Check Energetika előadását Kodaj Dávid ügyvezetőnk tartotta, melynek fő témája a hőkamerás napelem diagnosztikai mérésekben rejlő lehetőségek volt. Dávid előadását a naperőmű, mint befektetés szemszögéből vezette fel, így a hallgatóság átfogó képet kaphatott a diagnosztika által kiszűrhető rendszerelem hibák megtérülési időre gyakorlot hatásáról.

A soron következő előadást Olaszi Bálint tartotta, az Ewiser Forecast alapítója, a napelemparkokhoz kapcsolódó kötelező adminisztrációról, menetrendezésről (a régi KÁT és a METÁR/KÁT támogatási rendszerekben), illetve inverter monitoringról.

A szakmai utolsó előadója Morva Attila, a TakarékBank Zrt. Vállalati Üzletágának Igazgatója volt, aki a TakarékBank bemutatását követően napelemparkok banki finanszírozásának feltételeiről beszélt.

A kerekasztal beszélgetésen elhangzott kérdések és válaszok után kisorsoltuk a Solar Check, a TÜV Rheinland és a RENA Solar által felajánlott

2 millió forint értékű teljeskörű napelempark átvizsgálást! A nyereményjáték nyertesének még egyszer gratulálunk! A nyeremény átvizsgálás eredményeit hamarosan publikáljuk.

Construma 2019.

Csapatunk idén részt vett a Construma kiállításon szakmai partnerünkkel a Rena Solarral. Számos érdeklődővel ismerkedhettünk meg a rendezvény során, így közelebb kerülhettünk az ügyfeleinkhez. A standunkon kiállításra került egy demo installáció, ahol bemutattuk mérőeszközünk működését és a diagnosztikai eljárásunkat. 

Construma 2019
Construma 2019

press to zoom
Construma 2019
Construma 2019

press to zoom
Construma 2019
Construma 2019

press to zoom
Construma 2019
Construma 2019

press to zoom
1/10