Rólunk

A Solar Check Energetika Kft. egy 1996-ban alapított, mérnöki és műszaki szakértői tevékenységet végző magyar vállalat. A 2018-as évben tulajdonosváltásra került sor, mely egyben új irányt és víziót adott a cégnek. Elhivatottak vagyunk a megújuló energetika iránt, így a fő célunk, hogy a szaktudásunkkal legtöbbet hozzuk ki a magyarországi napelemes beruházásokból. 

Ennek érdekében felépítettük a megfelelő szakmai kompetenciákat, hogy a magyar szolár piacon magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtsunk az alábbi területeken:

  • Üzemelő PV erőművek napelem diagnosztikája (PR mérés, Hőkamerás vizsgálat)

  • PV projektek előkészítése,

  • PV projektek átvilágítása és finanszírozás szakértői támogatása,

  • PV erőművek engedélyeztetése.

Csapatunk Magyarországon egyedinek számító széleskörű szakmai tudással rendelkezik a napelemes iparágban. A Solar Check Energetika Kft. szakértői a hazai PV üzletág felfutása óta foglalkoznak nagyvállalati környezetben napelemes rendszerek tervezésével és engedélyeztetésével, finanszírozási döntések műszaki és gazdasági támogatásával.

Kulcs képességünk a modern műszaki know-how ismerete mellett a több éves magyarországi engedélyezési és támogatási területen megszerzett tapasztalat.

Napelemparkok Szakmai Napja

2019. február 20-án került megrendezésre a budapesti Lurdy Házban Solar Check EnergetikaTÜV Rheinland és a RENA Solar közös szakmai napja. A rendezvénnyel azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy segítsük a napelempark befektetőket eligazodni a magyar szolár piacon továbbá, hogy rávilágítsunk a naperőművi projektek mely területeire érdemes kiemelt figyelmet szentelni annak érdekében, hogy a befektetés a legnagyobb hozamot produkálja az üzemidő során. A program előadásaiban többek között szó volt a napelemparkok kapcsán felmerülő kockázatok kezeléséről, nem megfelelő termelést felmutató erőművek átvizsgálásáról és a javítási lehetőségekről, naperőművek üzemeltetéséről és karbantartásáról, illetve műszeres diagnosztikai lehetőségekről.

A szakmai nap első előadását Nyilas Bálint tartotta a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) képviseletében, beszédében szó esett a szervezet céljairól, a Magyarországon beépített napelemek teljesítményéről, szabályozási problémákról, illetve részletesen beszélt a METÁR támogatási rendszerről.

A második előadó Bogár Attila volt a TÜV Rheinland Üzletfejlesztési Igazgatója volt. Előadásában beszélt a naperőművek kockázatainak minimalizálásáról, kockázatok beazonosításáról, termékminőségről valamint a naperőművek minőségi mutatójáról, a Performance Ratio-ról.

Lovász Attila a RENA Solar ügyvezetője a megfelelő üzemeltetés és karbantartás kérdései mellett kitért a jellemzően előforduló kivitelezési hibákra, amelyek idővel kárt okoznak a beruházónak. A napelemparkok műszaki átvizsgálásának az a célja, hogy a tulajdonos/finanszírozó objektív képet kapjon a naperőmű állapotáról akár adás-vételkor, hitelszerződés aláírása előtt.

A szünet után a Solar Check Energetika előadását Kodaj Dávid ügyvezetőnk tartotta, melynek fő témája a hőkamerás napelem diagnosztikai mérésekben rejlő lehetőségek volt. Dávid előadását a naperőmű, mint befektetés szemszögéből vezette fel, így a hallgatóság átfogó képet kaphatott a diagnosztika által kiszűrhető rendszerelem hibák megtérülési időre gyakorlot hatásáról.

A soron következő előadást Olaszi Bálint tartotta, az Ewiser Forecast alapítója, a napelemparkokhoz kapcsolódó kötelező adminisztrációról, menetrendezésről (a régi KÁT és a METÁR/KÁT támogatási rendszerekben), illetve inverter monitoringról.

A szakmai utolsó előadója Morva Attila, a TakarékBank Zrt. Vállalati Üzletágának Igazgatója volt, aki a TakarékBank bemutatását követően napelemparkok banki finanszírozásának feltételeiről beszélt.

A kerekasztal beszélgetésen elhangzott kérdések és válaszok után kisorsoltuk a Solar Check, a TÜV Rheinland és a RENA Solar által felajánlott

2 millió forint értékű teljeskörű napelempark átvizsgálást! A nyereményjáték nyertesének még egyszer gratulálunk! A nyeremény átvizsgálás eredményeit hamarosan publikáljuk.

Construma 2019.

Csapatunk idén részt vett a Construma kiállításon szakmai partnerünkkel a Rena Solarral. Számos érdeklődővel ismerkedhettünk meg a rendezvény során, így közelebb kerülhettünk az ügyfeleinkhez. A standunkon kiállításra került egy demo installáció, ahol bemutattuk mérőeszközünk működését és a diagnosztikai eljárásunkat. 

© Solar Check Energetika Kft. - Minden jog fenntartva

Budapest, Magyarország

Hungary