Teljes napelempark átvizsgálás

Napelemparkok teljeskörű

minőségtanusítása

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a piacon számos szakértelem hiányából fakadó probléma fordul elő, amelyek az idő előrehaladtával komoly anyagi kárt okoznak a beruházónak.

Ezen tapasztalatok birtokában a TÜV Rheinland, a RENA Solar és a Solar Check Energetika együttműködésében egy olyan új - Magyarországon egyedülálló szolgáltatás kerül a napelemes termékek piacára, amely a napelempark tulajdonosnak nyújt független értékelést a naperőművük jelenlegi műszaki állapotáról és annak teljesítményéről. A napelempark átvilágítás szolgáltatás részeként a három cég a maga szakterületének megfelelően tekinti át a napelemparkot. Az átvizsgálási csomag 3 részből tevődik össze: egy műszereres termelési teljesítmény mérésből, egy műszaki-kivitelezés minőségi átvizsgálásból, illetve hőkamerás állapot felmérésből.

 

 Napelempark átvizsgálási csomag igénybevétele javasolt:

  • Naperőmű adás-vétele előtt

  • Finanszírozási szerződés megkötése előtt

  • Jég vagy viharkár esetén

  • Alul teljesítő naperőmű esetén (80%<)

A szolgáltatási csomag részei

Solar Check – Hőkamerás napelem diagnosztika

A hőkamerás felmérés olyan hibákat is képes feltárni, melyek szabad szemmel nem láthatók. A felmérésünk egy átfogó képet ad az erőmű állapotáról, minden panelt megvizsgálunk és azonosítjuk a nem megfelelően működő modulokat.

A hibás vagy részlegesen sérült napelem panelek felépítésükből adódóan többlet hőt termelnek üzem közben. Egyetlen napelem hibája befolyásolja az összes, vele sorba kötött panel teljesítményét, tehát akár 21-22 db másik napelem termelését is leronthatja! Ezek a hibák a megfelelő hőkamerával és szakértelemmel detektálhatók és megelőzhetők a további veszteségek. A mért hőképek kiértékelése az IEC szabvány pontjait és a nemzetközi energia ügynökség (IEA) ajánlásait betartva, egyedileg továbbfejlesztett döntésmechanizmus alapján történik.

TÜV Rheinland – Teljesítmény mérés


Performance ratio (PR) a naperőmű minőségi tényezője, amelyet százalékban fejezünk ki és az elméleti valamint tényleges villamos energiatermelési képessége közötti kapcsolatot írja le. Ez mutatja meg a ténylegesen rendelkezésre álló, a hálózatba exportált villamos energia mennyiségét a különböző veszteségek levonása után (pl. kábel veszteség, termikus veszteségek, napelem szennyeződés, transzformátor és PV inverter vesztesége, MPPT veszteség, ill. a napelemek degradációja, stb.).

Negatív eltérések a PR-értékben rámutatnak a lehetséges hibákra még korai szakaszban, így azok elhárítása minimalizálja a veszteséget. Pontos és független információkat biztosítunk a projekt beruházás megtérülésének értékeléséhez (ROI). A PR kiértékelés egyértelművé teszi az összes érdekelt fél számára a naperőmű energetikai hatékonyságát.

RENA Solar – Műszaki átvizsgálásA RENA Solar több, mint 10 éve dolgozik különféle típusú és méretű napelemes projektek megvalósításán a tetőre szerelt üzemi mérettől egészen a 35 megawatt teljesítményű erőművekig. Az iparban eltöltött évek során megtanultuk, hogy melyek azok a tipikus kivitelezési hibák, szakszerűtlenségek, hiányosságok, amelyek a későbbiekben a befektetőnek fognak a súlyosságuktól függően kárt okozni. A napelempark műszaki átvizsgálása kiterjed a kivitelezés minőségére, a megfelelő anyaghasználatra, a villanyszerelés és az egyéb szerelési munkák szakszerűségére.

Kérje árajánlatunkat!

Köszönettel vettük árajánlat kérését, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Kodaj Dávid László

Villamos szakértő

+36 20 280 8312

Pintér Tamás

Energetikai szakértő

+36 30 605 9906

Thanks! Message sent.