Solar Check Enterprise

Legyen partnerünk

a kiemelkedő minőségű szolgáltatásokban

solarchecked_save.png

Mérésünk visszahozza az árát

 

A hibás rendszerelemek bevétel kiesést okoznak! A Solar Check hőkamerás diagnosztikája felfedi ezeket a hibákat, így megelőzhető a teljesítmény kiesés. A hibák feltárásának időpontja lényeges egy garancia eljárás során!

Napelempark átadás-átvételkori ellenőrzése 

Napelemparkok adás-vételénél kiemelten fontos a bizalom. Mérésünkkel teljes képet adunk a napelemparkról, minden modulnak rögzítjük az állapotát, így az átadás-átvétel egy független vizsgálat által lesz hitelesítve! Ezáltal elnyerheti ügyfelei bizalmát és piaci előnyre tesz szert.

Vihar vagy jégkár esetén

Még ha szabad szemmel nem látható sérülés a modulokon sok esetben előfordulhatnak mikro repedések a cellákban. Nem kell betörnie a szolár üvegnek ahhoz, hogy megsérüljenek a cellák. Független vizsgálatunkkal feltárjuk a hibás elemeket és szakértői jegyzőkönyvet készítünk az eredményekről.

Napelem diagnosztikára szakosodtunk - ​Önnek nem szükséges

Villamos- és energetikai mérnökből álló csapatunk kidolgozott egy mérési és kiértékelési eljárást kizárólag napelem modulok vizsgálatára. Szakmai referenciáink és tapasztalatunk révén partnerek vagyunk a professzionális napelempark üzemeltetésben. Önöknek nem szükséges kiépíteni cégen belül a diagnosztikai kompetenciát​, így pénzt és időt spórolhat.

Használja a Solar Check emblémát szolgáltatása hirdetéséhez

Amennyiben professzionális kivitelezési és/vagy üzemeltetési szolgáltatásokat nyújt, tanúsítsa napelem parkjait a független Solar Check vizsgálatával, akár átadás-átvételkor, akár az üzemidő alatt, ezáltal piaci előnyre tesz szert. 

IEC

Szabványos mérési eljárás

A Solar Check Energetika a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC) műszaki bizottsága által kiadott 62446-3 és a készülő 60904-12 számú szabványok szerint végzi mérését. Ezek a szabványok meghatározzák a fotovillamos erőművek infrakamerás felmérésének eljárását és módját.

Egyedi ajánlatok

Nyitottak vagyunk egyedi megállapodásra, hosszútávú együttműködésre. Célunk, hogy a Magyar szolár piacion kiemelkedő szolgáltatást nyújtsunk!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérje árajánlatunkat vagy visszahívásunkat!

Hogy működik a hőkamerás napelem vizsgálat?

A hibás vagy részlegesen sérült napelem panelek felépítésükből adódóan többlet hőt termelnek üzem közben és úgy nevezett "forró pontok" jelennek meg a modulokon. A hőjelenséggel járó modulhibák megfelelő diagnosztikai eszközzel láthatóvá tehetők.

A rendellenességek nem csak az adott panel teljesítményét érintik, hanem befolyásolják a többi sztringen belüli hibátlan paneleket is. Ez jelentős energiahozam csökkenést jelent, mely a hibahely meghatározásával és a megfelelő intézkedésekkel orvosolható.

A napelemek és elektromos berendezések helyszíni vizsgálatára a legalkalmasabb módszer a professzionális hőkamerás mérések szabvány szerinti kivitelezése. A vizsgálat roncsolás- és érintés mentes, így nincs szükség az erőmű feszültségmentesítésére.

A termográfiás vizsgálatok célja egyrészt a teljesítményveszteségek kiküszöbölése, másrészt a tűzveszélyes elemek kiszűrése. Egyes elváltozások nem jelentenek szignifikáns hozamcsökkenést (pl. snail trail effektus), de bizonyos hibajelenségek az idő előrehaladtával komolyabb teljesítmény veszteséget okozhatnak.

Milyen hibákat képes detektálni a Solar Check hőkamerás vizsgálata?

Napelem panel hibák:

 • PID (Potential induced degradation)

 • Lelaminálódás

 • Panelüveg elszíneződés, törés

 • Cellatörés, mikro repedések

 • snail trail effektus

 • Törött összekötő vezetőszalagok

 • Hibás forrasztás

 • Söntölt, rövidre zárt cellák

 • Árnyékhatás

 • Bypass dióda hiba

 • Elmelegedő szolár kábelek

Inverter hibák:

 • Túlterhelődött kábelek és egyéb komponensek

 • Aktív/passzív hűtési problémák

​Infrakamera
napelemes rendszer-diagnosztikához

Az IEA megkülönböztet alsó, közép, professzionális és felső kategóriás kutatási célú infrakamerákat. A teljesen hibás, elmelegedő rendszerelemek azonosítására gyakran elégséges egy középkategóriás infra-kamera. Ez a megállapítás nem állja meg a helyét, ha kezdeti stádiumban lévő, kisebb hiba keletkezett a napelem panelben (pl. mikrotörés), mely akár hónapok múltán teszi csak tönkre a panelt vagy speciális a sérülés (pl. sérült vezetősín). A vizsgálat professzionális vagy kutatókamerával lesz csak teljes értékű. A Solar Check Energetika Kft. diagnosztikai hőkamerája az IEA besorolása alapján a professzionális kategória minden követelményének megfelel vagy felülmúlja azt.

A minősített infrakameránk az alkalmazásnak legmegfelelőbb germánium objektívvel képes több mint 307 ezer pontban mérni a hőmérsékletet és kimutatni akár 0,03°C hőmérséklet különbséget is, felfedve ezáltal a lappangó vagy nehezen azonosítható problémák típikus hőképeit.

A mért hőképek kiértékelése az IEC szabvány pontjait és a nemzetközi energia ügynökség ajánlásait betartva, egyedileg továbbfejlesztett döntésmechanizmus alapján történik.

Kérje árajánlatunkat!

Köszönettel vettük árajánlat kérését, hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Kodaj Dávid László

Villamos szakértő

+36 20 280 8312

Pintér Tamás

Energetikai szakértő

+36 30 605 9906

Thanks! Message sent.